Poišči obrtnika

 

GRADBENIŠTVO JENKO TOMAŽ JENKO S.P.

GRADBENIŠTVO JENKO TOMAŽ JENKO S.P.

GRADBENIŠTVO JENKO TOMAŽ JENKO S.P.

ZGORNJI BRNIK 131A

4207 CERKLJE NA GORENJSKEM

ŽELIM PONUDBO
GRADBENIŠTVO JENKO TOMAŽ JENKO S.P.

ZGORNJI BRNIK 131A

4207 CERKLJE NA GORENJSKEM

ŽELIM PONUDBO

GRADBENIŠTVO JENKO TOMAŽ JENKO S.P. - zanesljiv ter izkušen partner, kjer je stranka vedno na prvem mestu, preverite! Z vami že od leta 2001...

 

slika

 

O podjetju

 

Sem samostojni podjetnik, izkušnje pri polaganju keramike, mozaika, kamenja in adaptacij objektov pa sem nabirali skozi vse življenje, takorekoč skozi tri generacije.

Od mojega starega očeta Toneta, ki je bil izjemen zidarski mojster ter mojega očeta Slavkota, mojstra obrtnika že vse svoje življenje, sem se imel priložnost naučiti vseh mojstrskih del, natančnega dela in poštenega odnosa do stranke. Leta 2001 sem pričel samostojno podjetniško pot kot Gradbeništvo Jenko, Tomaž Jenko s.p..

V času pred samostojno potjo in v letih svoje obrti sem se specializiral za zahtevno polaganje vrhunske keramike tudi do dimenzije 300 x 100 cm, ter izjemne trdote (granitoporcelan). Naravnega in umetnega dekorativnega kamenja za zunanjo in notranjo uporabo. Steklenega, kamnitega in keramičnega mozaika.

V sodelovanju z vrhunskimi arhitekti in saloni keramike pa stranki nudim izvedbo del od ideje in načrta vse do končne realizacije. Poskrbim za vse potrebne keramičarske storitve pri adaptaciji ali novogradnji strankam, ki jim je kvaliteta na prvem mestu.

 

slika

 

 

Polaganje ultra tanke keramike

 

Polaganje ultra tanke keramike je še posebej zahtevno, saj je zelo pomembna tudi sama priprava oziroma izravnava podlage. V primeru da podlaga ni primerna jo je potrebno učvrstiti, ter izravnati do dovoljenih neravnin 5 mm na 2 m2 kar pomeni 0,25% glede na površino podlage, še posebej to velja za dimenzijo 300 x 100 cm, prav tako pa je zaželjena vlaga podlage pod 2 %.

Ultra tanka keramika je zelo primerna tudi za polaganje na že obstoječo oblogo kot je keramika, parket, epoksi , ker vam pri tem zavzame samo dodatnih 5 mm višine, ki pa se jih lahko premosti z prehodnimi letvami. Seveda pa je potrebno uporabiti tudi pravilni vezni material za različne podlage. Jaz uporabljam produkte znamke MAPEI za katere sem opravil tudi vrsto usposabljanj, vključno z izobraževanjem v Milanu Italija, kjer smo del usposabljanja posvetili prav ravnanju z ultra tanko keramiko.

Uporablja se lahko v notranjih, kot tudi v zunanjih prostorih in tudi kot fasadna obloga ( pri čemer je obvezna uporaba svetlejšega tona, ki vpije manj toplotne energije zaradi prekomernega raztezanja).
Obdelava ultra tanke keramike je možna z steklarskimi noži, ter steklarskimi svedri in zahteva določeno potrebno znanje. To je le nekaj osnovnih informacij, ki jih je potrebno upoštevati pred polaganjem ultra tanke keramike, za vse ostale pa z mojim znanjem in vrhunskim orodjem poskrbim jaz.

 

slika

 

Polaganje ostale keramike

 

Že pred naročilom točne količine keramike v salonu je zaželjeno pridobiti načrt polaganja, najbolje kar 3D izris prostora v dejanskem merilu.
S tem stranka pridobi kar se da točno sliko o končni izvedbi del, tudi samo naročilo keramike je tako natančnejše. K dejanski količini keramike za polaganje je ob naročilu potrebno prišteti tudi od 10% do 18% več keramike. To je odvisno od velikosti keramike, vzorca v keramiki ter od velikosti prostora polaganja.

Podlaga pod keramiko mora biti glede na obremenitve konstrukcijsko dovolj močna. To je še posebej pomembno pri polaganju keramike izven hiše. Pri polaganju talne keramike je potrebno upoštevati delitacije v cementnem estrihu in jih (v kolikor je to mogoče) prilagoditi formatu keramike.

Velik poudarek je tudi na kvaliteti veznih materialov oziroma lepila in fugirne mase, saj le tako lahko dosežemo vrhunske razultate. Velikost fug pri polaganju keramike v notranjih prostorih je odvisna od formata in kvalitete keramike in je izvedljiva od dimenzije 1 mm naprej. Pri zunanji keramiki pa je zaradi večje temperaturne razlike in s tem večje razteznosti obvezna minimalna širina 4mm.

To je le nekaj osnovnih informacij, ki jih je potrebno upoštevati že pred polaganjem keramike. Za vse ostale pa z našim znanjem in vrhunskim orodjem poskrbimo mi, tako da poteka delo od vaše želje pa do končne izvedbe usklajeno in brezhibno.
Cenik polaganja keramike

Montaža vse sanitarne keramike, tuš kabin, vseh omaric in pultov, ter vseh ostalih kopalniških dodatkov je pri obsežnejšem polaganju keramike brezplačna.

Zaradi izjemne trdote keramike je pri montaži obvezno vodno vrtanje.

 

slika

 

Polaganje kamenja

 

Tudi pri polaganju dekorativnega kamenja je potrebno upoštevati nekaj informacij pred samim polaganjem. Zelo je zaželjen 3D izris prostora v katerem bomo polagali dekorativno kamenje. S tem stranka pridobi kar se da točno sliko o končni izvedbi prostora in tudi samo naročilo dekorativnega kamenja za dobavo je tako natančnejše.

K dejanski količini dekorativnega kamenja za polaganje je ob naročilu potrebno prišteti od 5 do 10% več materiala (odvisno od oblike kamenja). Podlaga pod dekorativnim kamenjem mora biti konstrukcijsko dovolj močna glede na obremenitve ter 100% ravna. V primeru, da podlaga ni 100% ravna jo je potrebno izravnati pred polaganjem.

Pri polaganju dekorativnega kamenja na toplotno-izolativne materiale (npr. stirodur pri hišnem podstavku) je obvezno sidranje podlage z vijaki.

Velik poudarek je tudi na kvaliteti veznih materialov oziroma lepila in fugirne mase, saj le tako lahko dosežemo vrhunske razultate. Pri zelo vpojnem dekorativnem kamenju je zaželjena izvedba impregnacije z impregnacijskem sredstvom, da izboljšamo občutljivost kamenja in fug pred zunanjimi vplivi in umazanijo.

Sama tehnika polaganja in fugiranja dekorativnega kamenja je drugačna od polaganja keramike, zato je še posebej pomembno, da ga položi vrhunski mojster z bogatimi izkušnjami na tem področju.

 

slika

 

Adaptacija kopalnic

 

Pri adaptaciji kopalnice je najpomembneje, da pred pričetkom del v celoti načrtujemo postopek adaptacije.

Pomembno je, da predvidimo:


 • samo rušenja obstoječe kopalnice,
 • napeljavo nove vodovodne napeljave in odtokov glede na obstoječo infrastrukturo,
 • novo napeljavo gretja oziroma hlajenja prostora (po potrebi),
 • novo napeljavo elektroinštalacij in razsvetljave,
 • gradbeno-zidarska dela,
 • polaganje in fugiranja keramike, mozaika ali kamenja,
 • pleskarska dela


Na koncu je na vrsti še fina montaža sanitarne keramike ter vseh ostalih elementov kopalnice. Sem spada tudi kompletno čiščenje kopalnice.

Pri dobro zasnovanem načrtu in usklajenosti različnih mojstrov bo adaptacija kopalnice potekala gladko ter brezhibno. Vsa dela so lahko zaključena v roku 14 dni, nato pa vas čaka samo še uživanje v vrhunski kopalnici.

 

slika

 

Polaganje mozaikov

 

Tudi pri polaganju mozaika je potrebno upoštevati nekaj dejstev pred samim polaganjem. Zaželjen je 3D izris prostora v katerem se mozaik polaga. S tem stranka pridobi realno sliko o končni izvedbi, poleg tega nam taka slika pomaga pri natančnejšem naročilu mozaika.

K dejanski količini mozaika za polaganje je ob naročilu potrebno prišteti od 5% do 8% (odvisno od oblike ter vzorca mozaika). Podlaga mora biti konstrukcijsko dovolj močna glede na obremenitve ter 100% ravna. V nasprotnem primeru jo je pred polaganjem potrebno izravnati.

V primeru da je mozaik popolnoma transparenten je potrebno podlago pripraviti v izbrani barvi fugirne mase, tako da potem ne pride do barvnega odstopanja. Velik poudarek je tudi na kvaliteti veznih materialov oziroma lepila in fugirne mase, saj le ob izbiri pravih, lahko dosežemo vrhunske razultate.

Sama tehnika polaganja in fugiranja mozaika je drugačna od polaganja keramike, zato je še posebej pomembno, da ga položi vrhunski mojster z izkušnjami na tem področju.

 

slika

 

8 x Zakaj GRADBENIŠTVO JENKO TOMAŽ JENKO S.P.?

 

 1. Vrhunska kvaliteta storitev in materiala,

 2. zanesljivost,

 3. natančnost,

 4. odlično razmerje med kvaliteto in ceno,

 5. maksimalno posvečanje strankam,

 6. hitra odzivnost,

 7. dolgoletne izkušnje,

 8. zadovoljstvo strank.

 

Oglejte si naše reference.

 

slika

 

Stopite v stik z nami!

računovodski servisi

 

Če želite o našem proizvodnem in prodajnem programu izvedeti več podrobnosti ali bi želeli naročiti predračun, nas pokličite (041/225-597) ali nam pošljite povpraševanje. Z veseljem vam bomo pomagali!


« Nazaj