Poišči obrtnika

 

EKO IZOLACIJE PRIMOŽ GOSAK S.P.

EKO IZOLACIJE PRIMOŽ GOSAK S.P.

EKO IZOLACIJE PRIMOŽ GOSAK S.P.

KURIRSKA POT 5

2352 SELNICA OB DRAVI

ŽELIM PONUDBO
EKO IZOLACIJE PRIMOŽ GOSAK S.P.

KURIRSKA POT 5

2352 SELNICA OB DRAVI

ŽELIM PONUDBO

EKO IZOLACIJE PRIMOŽ GOSAK S.P. - Zaupajte pooblaščenemu izvajalcu eko izolacij in suhomontažnih sistemov!

 

Sekundarne Kritine  


Njihov namen je zaščititi toplotno izolacijo pred vremenskimi vplivi. Večina uporabnikov danes vgrajuje sekundarno kritino le kot zaščito pred vdorom vode v toplotno izolacijo. Pri tem se ne zavedajo, da na toplotno izolacijo delujejo tudi ostali vremenski vplivi, kot so nenadne temperaturne spremembe in veter, ki v večini primerov nemoteno prehaja v izolacijske materiale. V kolikor želimo graditi energetsko varčno, moramo izbrati takšno sekundarno kritino, ki je:

 • prepustna za paro,

 • neprepustna za vodo

 • in predvsem veterno tesna (stiki folij morajo biti lepljeni, pri ploščah pa morajo imeti pero in utor).


Veterna tesnost sekundarne kritine je še kako pomembna, saj vemo, da je toplotna izolacija kot volnen pulover. Greje nas le toliko časa, dokler ne zapiha veter.

V kolikor želimo varčevati z energijo za ogrevanje, moramo vse stike folije polepiti z lepilnim trakom, da nam veter, ki piha v zračnem kanalu ne bo prehajal v in skozi toplotno izolacijo.

Pri tem se je potrebno zavedati, da za lepljenje stikov ni primeren vsak lepilni trak, saj se bo večina teh slej ko prej odlepila.

Mi priporočamo AIR STOP lepilni trak, ki je trenutno edini v Sloveniji, za katerega proizvajalec daje 30 letno garancijo..

 

Toplotna izolacija

 

S pravilno izbiro toplotne izolacije lahko v zimskem času preprečimo prehitro ohlajanje stavbe, poleti pa prehitro segrevanje.

Vedeti moramo, da se izolacijski materiali med seboj razlikujejo oziroma so različno učinkoviti glede na dane razmere.

V nadaljevanju predstavljamo izolacijske materiale, ki se od pri nas uveljavljenih ločijo predvsem po tem, da učinkujejo tako poleti kot pozimi.

Materiali imajo zmožnost sprejemanja in oddajanja vodne pare, kar izboljša mikro klimo v prostoru, prehod toplote v poletnem času se bistveno podaljša, zato ne potrebujemo potratnih klimatskih naprav, pozimi pa se nam prostor kljub nizkim zunanjim temperaturam čez noč ne ohladi.

 

Trendisol - toplotna izolacija iz celuloznih kosmičev     


je naravna celulozna toplotna izolacija, narejena iz zmletega časopisnega papirja, kateremu je dodana borova sol. Ta v stiku z ognjem naredi kristalino, ki preprečuje dotok kisika ter tako zavira gorenje. Borova sol je tudi naravni konzervans, zato je TRENDISOL izolacija odporna na plesni in insekte. V kolikor v izolacijo zaide miš ali polh, mu le ta posrka telesno vlago in ga tako dehidrira.


Izolacija je v razsutem stanju in se vgrajuje po cevi s pomočjo stroja. Vgrajena izolacija dobi obliko plošče, ki se tesno prilega vsaki konstrukciji. Ker je glavna surovina TRENDISOL izolacije les, dobro učinkuje tudi v poletnem času, kar se kaže v tem, da v mansardnih stanovanjih ne potrebujete več potratnih klimatskih naprav. V kombinaciji z EKO NATUR parno oviro pa vam uravnava tudi mikro klimo v prostoru.

 

Izolacijske fasadne plošče        

 

Na trgu obstaja kar nekaj izolacijskih fasadnih plošč, ki zgradbo ščitijo pred zunanjimi vremenskim vplivi. Žal med njimi težko najdemo takšno, ki združuje naslednje lastnosti:

 

 • zadostno trdnost tudi pri skeletni gradnji brez podložnih plošč

 • visoko paro prepustnost

 • visoko zvočno zaščito

 • dolg fazni zamik prehoda toplote, ki omogoča boljšo toplotno stabilnost

 • nizko toplotno prevodnost

 • pero in utor na vseh štirih straneh, kar omogoča kvalitetnejšo izvedbo

 

Na naslednjih straneh vam predstavljamo  AGEPAN THD fasadno ploščo, ki se lahko uporablja tudi kot izolacija fasade iz notranje strani brez vgradnje parnih zapor.

 

http://ss1.spletnik.si/4_5/000/000/073/f27/1209034465642173.jpghttp://ss1.spletnik.si/4_5/000/000/073/f28/12090344791404189.jpg

 

Konstrukcijske Plošče     


V zadnjem času se pri gradnji namesto ivernatih plošč vse bolj uveljavljajo OSB plošče. Njihov namen uporabe je zelo širok, od embalaže, do močnih konstrukcijskih povezav.

Poznamo tri različne vrste OSB plošč:


OSB/2 – za normalne obremenitve, kot kvalitetnejši nadomestek obstoječim materialom. Uporabne predvsem za notranjo uporabo.

OSB/3 – primerne za prostore z zmerno vlago. Zelo kvaliteten nadomestek ploščam iz iverala.

OSB/4 – primerne kot nosilna podlaga z zelo dobrimi mehanskimi lastnostmi in visoko odpornostjo na vlago. Za zunanjo in notranjo uporabo. Uporabna za konstrukcijsko povezavo montažnih hiš.

 

Suhomontažni Sistemi     

   


Z mavčnimi ploščami in suhomontažnimi sistemi postanejo vaše gradbene želje resničnost, saj le-ti omogočajo suho, hitro, isto in cenovno ugodno gradnjo od kleti do strehe.

Ne glede na to, ali gre za novogradnjo ali obnovo, sanacijo, izgradnjo podstrešja, vlažnega prostora ali kleti boste brez problemov ustvarili več udobja in zdravo bivalno okolje.

Suha notranja gradnja pomeni:

 

 • ugodno razmerje med ceno in izdelkom,
 • fleksibilnost pri načrtovanju tlorisa,
 • hitro gradnjo,
 • maksimalno izkoriščenost prostora,
 • zvočno in toplotno zaščito,
 • požarno zaščito,
 • nič gradbene vlage

 

Suhomontažne konstrukcije obsegajo različna področja uporabe:

 

 • stenske obloge
 • stropne obloge, spuščeni stropi
 • predelne stene
 • tla

 

Znotraj teh področij obstaja veliko število najrazličnejših sistemov, ki so pogojeni z različnimi gradbeno fizikalnimi zahtevami:

 

 • požarno zaščito
 • zvočno zaščito
 • toplotno zaščito
 • akustiko prostorov

 

       
       
       
       

7 x Zakaj EKO IZOLACIJE PRIMOŽ GOSAK S.P.?

 

 1. Vrhunska kvaliteta materialov

 2. Dolgoletne izkušnje

 3. Strokovnost

 4. Celovite rešitve z široko izbiro

 5. Natančnost

 6. Hitri roki izdelave

 7. Zanesljivost

 
 
 

 

Stopite v stik z nami!

 

računovodski servisi

 

Če želite o sodelovanju z nami izvedeti več podrobnosti, nas kontaktirajte ali oddajte povpraševanje. Z veseljem vam bomo pomagali!


« Nazaj