Poišči obrtnika

 

KLIMA BELEHAR d.o.o.

KLIMA BELEHAR d.o.o.

KLIMA BELEHAR d.o.o.

SAVSKA LOKA 21

4000 KRANJ

ŽELIM PONUDBO
KLIMA BELEHAR d.o.o.

SAVSKA LOKA 21

4000 KRANJ

ŽELIM PONUDBO

KLIMA BELEHAR d.o.o. - Zanesljive rešitve za klimatizacijo in prezračevanje, kjer ste deležni profesionalnega odnosa in odličnega razmerja med kvaliteto in ceno, preverite! Z vami že od leta 1980 ...

 

http://www.klima-belehar.si/modules/klima_belehar/slideshow/4.jpg

 

O podjetju


Podjetje Klima Belehar d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2002 in ga od takrat vodi direktor in lastnik Bojan Belehar. Sicer ima podjetje tradicijo že od leta 1980, ko je s podjetništvom pričel oče Jožef Belehar.

Podjetje Klima Belehar je specializirano za izvajanje strojnih instalacij (prezračevanje, hlajenje, ogrevanje, vodovodne in plinske instalacije). Imamo lastno proizvodnjo pločevinastih in inox prezračevalnih kanalov ter kvalitetne montažne ekipe za montažo strojnih instalacij. Poskrbimo za redne servisne preglede in vzdrževanje na že vgrajeni opremi.

Zaposlenih imamo 20 kvalificiranih in visokokvalificiranih delavcev z dolgoletnimi izkušnjami. Pri delu nas odlikuje strokovnost, hitra odzivnost, inovativni pristop ter učinkovita, zanesljiva, pravočasna in vrhunska izvedba naročenih del.

 

http://www.klima-belehar.si/modules/klima_belehar/images/general.jpg

Prezračevanje

http://www.klima-belehar.si/modules/klima_belehar/images/general3.jpg


V podjetju Klima Belehar izvajamo inštalacije in sistema prezračevanja ter klimatizacije. Prezračevalne cevi za potrebe na objektih v celoti izdelujemo sami v naši proizvodnji. Prezračevalne kanale izdelamo iz pocinkane pločevine, nerjaveče pločevine jih toplotno izoliramo odvisno od zahtev projekta. Montažo kanalov ter vso pripadajočo opremo izvajamo sami z usposobljenimi monterji kateri nabirajo izkušnje že skozi desetletja. Opravimo tudi montažo in zagon prezračevalnih naprav na objektih.

 

http://www.klima-belehar.si/uploads/images/14122009014.jpg

 

http://www.klima-belehar.si/uploads/images/FRUCTAL01.JPG

 

Klimatizacija

Zakaj klimatizirati prostore


Termično udobje ima za človeka zelo velik pomen.

Odvisno je od:

  • temperature zraka,
  • premikanja zraka,
  • vlažnosti zraka.


Idealna temperatura v bivalnih in pisarniških prostorih se giblje okrog 20°C, v proizvodnih prostorih pa okrog 18°C. Zaradi slabega zraka in vročine se splošna storilnost zmanjša za ca 30%, produktivnost se pri 24°C zmanjša že za 10%, nevarnost nesreč pri delu pa se poveča za ca 23%. Tako kot je za doseganje idealnih termičnih pogojev pozimi neobhodno gretje prostorov , postaja poleti neobhodno hlajenje. Vsako odstopanje od idelanih termičnih pogojev pomeni poslabšanje termičnega udobja, kar vpliva na splošno telesno počutje in zmanjšanje telesnih in psihičnih sposobnosti. Posebno je termično udobje pomembno za pisarniške delavce, delavce v proizvodnji, šolarje in dijake, bolnike in starejše ljudi.

Dober dan se po jutru vidi in vsi vemo, da se dan ne začne dobro, če nismo dobro spali. Ker spimo v pregretih prostorih, se zjutraj zbudimo utrujeni in nejevoljni in največkrat se utrujenost zaradi vročine vleče čez cel dan, tako v službi, kot doma. Človeško telo se proti vročini bori z znojenjem, razmerje znojenja je odvisno od vlažnosti okolja. Če je atmosfera vlažna se znojenje upočasni in zmanjša se naravni učinek hlajenja. Ravnovesje se lahko zopet vzpostavi, le ko okolica vsrka zadostne količine vlage in toplote.

Tehnološki napredek je omogočil razvoj posebnih sredstev in klimatskih naprav, ki absorbirajo toploto in vlago, tako da termično udobje več ni nedosegljiva želja. Klimatske naprave postajajo nepogrešljiv del vsakega prostora, ravno zaradi želje po napredku in doseganju vedno boljših življenskih pogojev in rezultatov. Klimatske naprave so osnovni del opreme prostorov v krajih z dolgimi in vročimi poletnimi sezonami in milimi zimami.Nujna je njihova uporaba v prostorih, kjer se zbira veliko ljudi in v prostorih z opremo, ki lahko obratuje le pod idealnimi termičnimi pogoji (računalniški centri, laboratoriji, operacijske sobe). Marsikateri prostor se lahko greje in hladi le s klimatsko napravo, kar pomeni enostavno upravljanje in velik prihranek.


Kaj je klimatska naprava, kako deluje?


Zrak je mešanica suhega zraka (elementov, ki ne kondenzirajo) in vodne pare. Ko govorimo o vlažnem zraku, uporabljamo termin, s katerim označujemo zrak, ki nas obkroža in ga dihamo (soparno, megleno, oblačno, ..). Ko prostor klimatiziramo odvzamemo del zraka iz njega in ga obdelamo, tako da vzpostavimo idealno temperaturo in vlažnost. Hladen zrak v prostoru ogrevamo, topel zrak pa hladimo in razvlažujemo. Vse to zmore ena sama naprava, ki jo imenujemo klimatska naprava. Poznamo klimatske naprave, ki samo hladijo in klimatske naprave, ki hladijo in grejejo.

I. Hlajenje in razvlaževanje


Za lažje razumevanje klimatskega sistema si lahko pomagamo s primerom hladnih šip v kuhinji. Tekočina se v loncu ob segrevanju na štedilniku uparja, zrak v kuhinji je takrat vroč in poln pare. Steklo je hladno in absorbira toploto in vodno paro, ki se na hladni površini utekočini, tako da lahko vidimo, kako po šipah tečejo kapljice vode-kondenz. Podobno se dogaja v klimatski napravi, toda kako lahko ustvarimo hlad sredi vročega poletja. Strokovnjaki vrsto let razvijajo in izboljšujejo posebna delovna sredstva, ki imajo specifične lastnosti, katere jim omogočajo uparjanje tudi pri nizkih zimskih temperaturah in kondenziranje pri visokih poletnih temperaturah. Trenutno najbolj razširjeno hladilno sredstvo v klimatskih napravah je freon-R22, večina proizvajalcev pa je ta hladilni plin že začela nadomeščati z novimi plini, kot so R407 C in R410 A . Zaradi določenih ozonski plasti škodljivih elementov, ki so jih vsebovala hladilna sredstva v začetku njihovega razvoja, so svetovne institucije uvedle stroge normative, ki varujejo naravo in življenje, zato so hladilna sredstva, ki se danes uporabljajo brez škodljivih elementov, prijazna do okolja in do naprave. Hladilno sredstvo kroži po zaprtem klimatskem sistemu in je na svoji poti izpostavljeno različnim, pogojenim pritiskom in temperaturnim razlikam. Najbolj razširjeni klimatski sistem je tako imenovani SPLIT SISTEM. SPLIT se imenuje zato, ker je sestavljen iz ločenih delov. Del, ki je v prostoru je notranja enota, del, ki je zunaj na prostem, pa je zunanja enota. Zaradi različnih pritiskov in temperaturnih razlik hladilno sredstvo spreminja fizično stanje. Iz tekočega stanja preide v paro ( se uparja) in se nato zopet utekočini (kondenzira). Da se hladilno sredstvo iz tekočega stanja spremeni v paro mora absorbirati toploto iz prostora. Torej, ko klimatska naprava hladi, deli naprave poskrbijo, da hladilno sredstvo pride v notranjo enoto v tekočem stanju, tu prevzame toploto, se upari in potuje proti zunanji enoti, na prosto. Ventilator v prostor vpihuje zrak, ki je od hladilnega sredstva prevzel hlad, elektronika pa regulira delovanje naprave in vzpostavi idealne termične pogoje. Ko klimatska naprava hladi, je toplota, ki izhaja iz zunanje enote na prosto odpadna toplota Voda, ki se je nabrala v notranji enoti, ker je vodna para na hladni površini kondenzirala, odteče po kondenčni cevi na prosto.

II.Gretje


Pri gretju pa se sistem v napravi obrne. Kar je pri hlajenju kot odpadna toplota, postane pri ogrevanju vir gretja prostora.Naprava deluje kot toplotna črpalka, zato tudi klimatske naprave, ki hladijo in grejejo imenujemo toplotne črpalke. Hladilno sredstvo toploto za spreminjanje iz tekočega stanja v paro prevzame iz samega sistema in okolice, zato naprava deluje kot toplotna črpalka. Poseben ventil vgrajen na cevi, po kateri kroži hladilno sredstvo spremeni smer kroženja, tako da hladilno sredstvo v notranjo enoto pride uparjeno in tu oddaja toploto.Ventilator v prostor vpihuje ogret zrak, elektronika pa vzpostavi želene termične pogoje. Uporaba toplotne črpalke pomeni velik prihranek električne energije in enostavno rešitev ogrevanja.

 

http://www.klima-belehar.si/modules/klima_belehar/images/general1.jpg

 

Nekatera podjetja s katerimi že sodelujemo:

 

AKRAPOVIČ IVANČNA GORICA; MERKUR VIŽMARJE, TERME SNOVIK, BIG BANG CITY PARK LJUBLJANA,BRINOX INŽINIRING MEDVODE, GLOBUS KRANJ, FENOLIT BOROVNICA, CANKARJEV DOM LJUBLJANA, DOMEL ŽELEZNIKI, FRUCTAL AJDOVŠČINA, MNZ LJUBLJANA, ZAVAROVALNICA TRIGLAV JESENICE, OPERA IN BALET LJUBLJANA, LEK LJUBLJANA...

 

Spoznajte naše reference

 

Hišno prezračevanjeNa trgu se pojavljajo izboljšani izolacijski materiali, skoraj 100% tesnjenje oken, vrat ter ostalih odprtin pripomore k razmisleku o zadostni količini svežega zraka. Zaradi rasti ogrevanih energentov ni racionalno odpiranje oken za zagotovitev svežega zraka,…  razmislek strmi k prisilnem prezračevanju bivalnih prostorov. Rešitev katera nam je ponujena je vračanje toplote iz odpadnega zraka.

V našem podjetju vam ponujamo prezračevalne naprave z rekuparatorjem katere imajo izkoristek vračanja toplote 90%, nekatere tudi več. Opremljene so z enosmernimi ventilatorji katere odlikuje izredno nizka poraba električnega toka.  V večini je vgrajen predgrelnik svežega zraka, kateri zagotavlja odtajevanje  zamrznjenega kondenza , ki se ustvari pri temperaturah pod 0ºC. Naprava ima vgrajen filter dovodnega zraka kateri v veliki meri odstrani tudi najdrobnejši cvetni prah. Vsaka naprava je vodena preko avtomatike s katero lahko izbiramo režime obratovanja po segmentih v dnevu kot tudi v tednu. Ponujajo tudi prosto hlajenje, z vklopom motornega by-passa dovaja v hišo zunanji hladnejši zrak, kadar je le ta na voljo ( ponoči ).S tem odpade potreba po klimatski napravi v večini danes načrtovanih ter kvalitetno grajenih hiš.

 

http://www.klima-belehar.si/uploads/images/hi%C5%A1a.bmp

 

5 x Zakaj KLIMA BELEHAR d.o.o.?

1. Izkušnje (Z vami že od leta 1980)

2. Natančnost

3. Odlično razmerje med kvaliteto in ceno

4. Zanesljivost

5. Profesionalen odnos

 

ogrevanje

 

Nekateri naši vzdrževalni objekti s katerimi imamo podpisano vzdrževalno pogodbo:

 

GOODYEAR DUNLOP SAVA TIRES, BOLNIŠNICA GOLNIK, ZZZS GORENJSKA,TINEX ŠENČUR, SAVA VEYANCE, KRON TELEKOM, DOM PETRA UZARJA TRŽIČ, DOM STAREJŠIH OBČANOV NAKLO, ZAVAROVALNICA TRIGLAV KRANJ IN JESENICE...

 

 

vodovod

 


STOPITE V STIK Z NAMI!

 

kontakt

 

 

Če želite o našem proizvodnem in prodajnem programu izvedeti več podrobnosti ali bi želeli naročiti predračun, nas kontaktirajte ali oddajte povpraševanje. Z veseljem vam bomo pomagali!


« Nazaj