Poišči obrtnika

 

DULC D.O.O.

DULC D.O.O.

DULC D.O.O.

Stranje pri Škocjanu 7

8275 ŠKOCJAN, Novo Mesto

ŽELIM PONUDBO
DULC D.O.O.

Stranje pri Škocjanu 7

8275 ŠKOCJAN, Novo Mesto

ŽELIM PONUDBO

 

DULC D.O.O.

Z vami že od leta 1978.

 

 

O nas

 

Smo družinsko podjetje znani kot Instalacije Dulc s sedežem v vasi Stranje pri Škocjanu.Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1978. Danes štejemo 12 zaposlenih, ki hitro, kvalitetno in korektno opravijo svoje delo. Podjetje je ustanovil Jožef Dulc. Nadaljevanje družinske tradicije pa sta prevzela sinova Matej in Robert. V našem podjetju opravljamo storitvene dejavnosti strojnih instalacij. To so ogrevanje, vodovod, plin, solarno ogrevanje, razne tehnološke razvode, montažo večjih sistemov kotlovnic, toplotnih in hladilnih postaj. Poleg naštetega lahko pri nas naročite tudi klimo napravo, toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode in tudi za ogrevanje hiš. Izvajamo tudi tehnološke sisteme hlajenja kleti in zahtevnih sistemov.

Pohvalimo se lahko z številnimi referencami. Med največje reference sodi podjetje Akrapovič iz Ivančne Gorice, kjer izvajamo vse strojne instalacije že več kot 10 let na raznih objektih. To potrjuje naše dobro in kvalitetno delo.

 

Solinterra

 

SOLINTERRA je sistem ogrevanja, hlajenja in prezračevanja z izkoriščanjem sončne in geotermalne energije. Kako sistem deluje? Pod strešno kritino so instalirane cevi, katere absorbirajo temperaturo in jo shranjujejo v zemeljski hranilnik pod hišo, iz katerega se toplota vrača na stene hiše.

V sistemu SOLINTERRA, hiše ne ogrevamo na klasični način. Na zunanjih stenah hiše je izveden cevni register, v katerega se ovaja medij iz zemeljskega hranilnika s temperaturo 18°C in na ta način ustvarimo temperaturno bariero na steni, katera reprečuje v zimskem času ohlajanje in v poletnem času pregrevanje zgradbe. Prezračevanje se vrši preko protitočnega inox izmenjevalnika »cev v cevi« kateri je ravno tako vgrajen v zemeljskem hranilniku pod hišo.

Izkoristek takega izmenjevalnika je zelo visok, ker izrablja temperaturo zemeljskega hranilnika in temperaturo odpadnega zraka ter doseže 98% izkoristek. Praba energije za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje je od 5 do 12 kWh/m2/leto, z 10cm fasade in oknom 1.1K. (Pasivna hiša manj kot 15 kWh/m2/leto, nizkoenergijska hiša manj kot 55 kWh/m2/leto).

 

slika

 

SolarVenti - Toplozračni solarni kolektor

 

Toplozračni solarni kolektor za brezplačno ogrevanje in prezračevanje! Popolna rešitev za hiše, zidanice, garaže, kleti, mobilne hiše, avtodome, čolne, jahte... 

 

Zakaj je SolarVenti nekaj več kot le prezračevanje, dogrevanje ter stranjevanje vlage iz prostora?:

 

 • SolarVenti kolektor ob majhni investiciji obratuje avtomatsko in POPOLNOMA BREZ OBRATOVALNIH STROŠKOV.
 • SolarVenti obratuje BREZ PRIKLOPA NA ELEKTRIČNO OMREŽJE.
 • Ni potrebe po dodatnem ogrevanju zraka za prezračevanje in izsuševanje prostora.
 • Odstrani vonjave v prostoru, ki se pozimi ne zrači, prepreči pojav plesni in vedno svež in suh zrak v prostoru.

 

Enostavna montaža po principu “naredi sam”


Prave strani za namestitev kolektorja so jug, jugo-vzhod ali jugo-zahod. Najboljše je, če kolektor namestimo v pokončnem položaju na zunanjo steno objekta, možna pa je tudi montaža na streho vendar z določenimi omejitvami.

 

 

Pritrdilni sistemi Leifeld

 

Pritrdilni sistem Leifeld je najbolj enostaven in zelo praktičen sistem pritrjevanja in obešanja cevovodov in instalacijskih elementov. Zasnova je v tem, da je izredno malo sestavnih delov in lahko na terenu se oblikuje določena podpora v poljubni obliki. Prednost pred ostalo konkurenco je v tem, da je v enem majhnem kovčku ves pritrdilni material (vijaki, matice in orodje) ki služijo, da se sistem montira in seslavlja. Dva ključna elementa pa sta prforirani C-profil ter prforirano ploščato železo (tračnica) širine 50mm. S to tračnico se lahko oblikuje s pomočjo posebnih krivilnih klešč poljubne oblike pritrdilna, nosilna konzola ali podpora.

Za enostavnost montaže več cevovodov vzporedno je izdelovalec pritrdilnega sistema g. Leifeld izumil tudi patentiran J- profil katerega oblikuje enostavnost montaže samo s pomočjo navojne matice, palice in objemke, brez potrebnih pritrilnih metulčkov ali obešalnih posebnih elementov, kateri samo dražijo sistem obešanja in pritrjevanja.

G. Leifeld je sistem razvil pred 20 leti, ker je bil tudi sam monter in se je srečeval z težavami pritrjevanja. Sistem je dolgo časa razvijal in prišel do zelo enostavne in uporabne rešitve. Sistem uporabljajo z zadovoljstvom vsi monterji, ko so prvič preizkusili in začeli uporabljati.

 

slikaslika

 

Ogrevanje

 

Cevne instalacije

 

Izvajamo toplovodne in vročevodne instalacije, daljinsko ogrevanje.

 

Radiatorsko ogrevanje

 

Izvajamo sisteme z enocevnim in dvocevnim razvodom. Naše napeljave so izvedene tako, da so priključki pri radiatorjih izvedeni iz stene in je tako omogočeno lažje čiščenje radiatorjev, saj so pri tem cevi skrite.

 

Talno ogrevanje

 

Talno ogrevanje izvajamo s sodobnimi materiali.

 

Stensko ogrevanje

 

Izvajamo stensko ogrevanje s sistemom slovenskega proizvajalca REVI.

Stensko ogrevanje deluje na princip nizko temperaturnega ogrevanja prostorov ter zaradi tega omogoča zdravo bivanje pri odličnih klimatskih pogojih. Toplota prehaja v prostor s sevanjem, deloma tudi s konvekcijo. Tople zrak se ob ogreti ploski dviga. Cirkulacija je močnejša in tako preprečimo sevanje hladnih sten in oken.

 

Sistemi stenskega ogrevanja - hlajenje

 

Stenska ogrevanja se med seboj razlikujejo po konstrukcijski obliki in po funkcionalnosti, v glavnem pa se uporabljajo naslednji sistemi:

 • SUHA IZVEDBA - ogrevalna cev Revi je integrirana v gibs plošče, ki so različnih velikosti. Montaža se izvaja enostavno, hitro in čisto.

 • MOKRA IZVEDBA – cevi za ogrevanje polagoma hitro in enostavno v Revi- šine, ki so pritrjene na zid.


Zaradi dostopne cene, enostavnega načrtovanja in minimalnih stroškov vzdrževanja in predvsem nizke porabe energije, se stensko ogrevanje vedno bolj uveljavlja tudi pri nas.

Do sedaj se je stensko ogrevanje uporabljalo predvsem skupaj s talnim ogrevanjem, možno pa ga je samostojno uporabljati tako v novogradnji kot pri starih objektih.

Peči:

 

 • plinske
 • oljne
 • na trda goriva
 • na leseno biomaso
 • na pilete
 • električne


Še posebaj sodelujemo s podjetjem Viessmann, za kar smo prijeli 2xplaketo za največjega kupca Slovenije v zadnjih letih in 4x za regijo Dolenjska – Ljubljana.

 

Toplotne črpalke

 

Izvajamo ogrevanje s toplotnimi črpalkami, kar je v zadnjih letih najcenejši vir energije. Izvajamo sisteme voda – zrak, voda – zemeljski kolektor, voda – geosonda, voda – podtalnica. Vgrajujemo toplotne črpalke Švedskega podjetja CTC, nemškega proizvajalca Viessmann in slovenskega proizvajalca TERMOTEHNIKA Kronovšek.

 

Solarni sistemi

 

Izvajamo solarni sistem z klasičnimi in cevnimi vakumskimi kolektorji za ogrevanje sanitarne vode, ogrevanje bazenov ali za dogrevanje stanovanjskih hiš.

 

Zakaj sončni kolektorji?

 

Sončna energija je brezplačna. In tudi učinkovita. Predpogoj za to je solarni sistem z učinkovitimi kolektorji in uskalajenimi sistemskimi komponentami, kot so to Viessmannovi kolektorji. Takšen solarni sistem lahko prihrani 50-60% letne potrebe po energiji za ogrevanje sanitarne vode v eno ali dvodružinski hiši. Še posebej je to za poletne mesece, ko se ogrevanje sanitarne vode v celoti pokrije s sončno energijo

 

Tehnološki razvodi

 

Izvajamo instalacije tehnoloških razvodov argona, komprimiranega zraka, oljne napeljave, vakuma raznovrstnih tehnoloških vodov. Vse te instalacije pa izvajamo iz vseh vrst materialov.

 

 

Vodovod

 

Izvajamo vodovodno napeljavo iz vseh vrst materialov:

 

 • klasične pocinkane instalacije,
 • raznovrstne plastične instalacije,
 • ter najsodobnejše instalacije iz nerjavečega jekla (inox)

 

Hlajenje

 

Izvajamo večje sisteme hlajenja z pripravo hladne vode in lokalnim hlajenjem z fan coli ali z enostavnimi split sistemi. Izvajamo tudi hlajenje vinskih kleti. Pri tem pa sodelujemo z:

 

 • Airwell,
 • Blue box,
 • Notos,
 • Mecum,
 • Termotehnika Kronovšek.

 

Prezračevanje

 


Vedno več dajemo poudarka prezračevanja individualnih hiš z najboljšim izkoriščanjem odpadnega zraka in porabo energije za ogrevanje svežega zraka pri prezračevanju hiš. Izvajamo tudi večje sisteme prezračevanja.

Novogradnja hiš ter adaptacija starih z menjavo oken in novo toplotno izolacijo, pripelje do tega da je hiša vedno bolj tesna in nujno potrebuje prezračevanje. Če se to izvaja z odpiranjem oken, se energija odvaja v okolje in je potrebna nova energija, da ogreje svež zrak, ki pride v prostor. Tega si marsikdo ne zaveda koliko energije nepotrebne se zavrže. Če se uporablja pa prisilno prezračevanje pa izkoriščamo odpadni zrak in pri tem se odvedena energija z odpadnim zrakom izkoristi za ogrevanje svežega zraka.

Danes je nujno da se vgradi prisilno prezračevanje, to je isto kot pred 30 leti ni imel noben avto klime danes jo ima vsak in ravno tako je z prezračevanjem hiš pred 6 leti smo prvi sistem vgradili za prezračevanje, danes se odloči že skoraj vsaka stranka ki gredi nov objekt.

Izvajamo tudi večje sisteme prezračevanja razne tehnološke odvode, prezračevanje tehnologije in sistema za izkoriščanje odpadne energije pri proizvodnji za nadaljni postopek tehnologije.

 

vodovod

 

Centralni sesalni sistem

 


Obstaja mnogo razlogov za vgradnjo centralnega sistema. Centralni sesalni sistem stane manj kot ste mislili. Možna je tudi izvedba v že končanih stanovanjih in hišah. Ko zgradite ali obnavljate hiše dajte vsekakor vgraditi cevni razvodni sistem. Za sesalno enoto in pribor se lahko odločate kasneje.

Zakaj?

 

Perfektna čistoča in higiena!

Kaj je centralni sesalni sistem?

 

V pomožnem prostoru je fiksno instalirana sesalna enota, katera je s cevnim razvodom povezana z vtičnicami v zgradbi. Sesalna cev se pri sesanju vtakne v vtičnico, sesalna enota se vklopi in … sledi udobno sesanje brez hrupa, smradu, filtriran zrak pa se izpiha iz zgradbe. Tako enostavno!

 

 

 

Sončni kolektorji

 


Sončni kolektorji so najpomembnejši del pri izkoriščanju sončne energije. Pomembno je koliko energije lahko pridobimo s pomočjo visoko zmogljivih selektivnih sončnih sprejemnikov ter to energijo shranimo v zalogovnike sanitarne ali ogrevalne vode.

 

 

Sanitarna oprema

 


Izvajamo in montiramo srednji in višji cenovni razred sanitarne opreme tako slovenskih kot tujih proizvajalcev, kot so:

 

PIPE:

 

 • Grohe
 • Hansgrohe
 • Grohedahl
 • Dornbracht
 • Idral (oprema za invalide, oprema za invalidske wc-je, držala za invalide, kopalna kad za invalide, elektronske pipe, elektrtronski splahovalniki za pisoarje, pipe za ispiranje oči , pipe za ispiranje v nesrečah, nadometni in podometni ispirači za pisoarje, profesionalne kuhinjska armature, pipe za v kuhinjo, pipe na udar, pipe na pritisk, pipe za javne objekte, podometne mešalne armature za javne tuše, nadometne mešalne armature za javne tuše, senzorske armature za umivalnike,senzorske pipe, turbo sušilci rok, termostatske armature za javne objekte, termostatske pipe, proti vandalne armature, kirurške pipe, kirurške armature, nožne pipe, bolnišnične armature, inox umivalniki, kotni ventili)
 • Fima Carlo Frattini (armature za umivalnik, armature za tuš, armature za bane, ...)

 

SANITARNA KERAMIKA:

 

 • Kolpa
 • Art Ceram (design sanitarna keramika, umivalniki, WC-ji, bideji)
 • Hatria (sanitarna keramika, umivalniki, WC-ji, bideji)
 • Box Docce 2B (steklene tuš kabine, tuš stene,  swarowski  okraski za tuš steklo in ročke, tuš kabine z malo profili)
 • Ideal standard
 • Laufen
 • Duravit
 • Catalano
 • Jika
 • Keramag
 • Villeroy & Boch
 • Hoesch
 • Jacuzzi

 

 

Kondenzacijski izmenjevalnik dimnih plinov

 


Sodobna tehnologija, predvsem na področju kondenzacijske tehnike, omogoča visoke energijske izkoristke ogrevalnih naprav in s tem zmanjšanje porabe goriva. Zaradi obratovanja v nižjem temperaturnem režimu, so toplotne izgube kotla in toplotne izgube z odvedenimi dimnimi plini minimalne v primerjavi z zastarelimi izvedbami ogrevalnih naprav.

Klasični kotli imajo slab energijski izkoristek, predvsem zaradi tega, ker je je visoka temperatura odvoda dimnih plinov v dimnik. Temperatura se giblje med 200 in 280°C. Pri teh kotlih se energijski izkoristek giblje med 60 in 85%. Novejši nizko temperaturni kotli imajo boljše izkoristke tudi do 95% in s tem je tudi temperatura odvedenih dimnih plinov nekoliko nižja in ne presega 150°C.

  

Pri kondenzacijskih kotlih izkoriščamo še latentno toploto, zato lahko energijski izkoristki dosegajo teoretično 111 odstotkov pri uporabi zemeljskega plina in 108 do 109 odstotkov pri uporabi utekočinjenega plina (propana - butana) ter 103 do 104 odstotkov pri uporabi kurilnega olja. Normiran izkoristek služi za primerjavo med kotli različnih proizvajalcev. Izračunana vrednost pove, v kolikšnem odstotku se pri obratovanju kotla v ogrevalni sezoni, vnesena energija z gorivom pretvori v koristno ogrevalno toploto. Kondenzacijski kotli najbolje obratujejo v kombinaciji s talnim nizkotemperaturnim ogrevanjem, možna pa je tudi kombinacija z radiatorskim sistemom, prav tako z nizkim temperaturnim režimom. (večje površine radiatorjev)

V kondenzacijski tehniki je vloga kotlovskih površin bistveno drugačna kot pri nizkotemperaturnih kotlih. Pri NT kotlih morajo ostati površine »suhe«, pri kondenzacijskih kotlih pa vodna para, ki se nahaja v dimnih plinih na kotlovskih površinah kondenzira. Kondenzacija vodne pare zahteva posebno izvedbo površin, s ciljem, da se dimni plini čim bolj ohladijo (temperatura rosišča vodne pare pri zemeljskem plinu je pri približno 57 °C). Gibanje dimnih plinov in kondenzata je v isti smeri, kar omogoča stalno izpiranje kotlovskih površin z rahlo kislim kondenzatom (samočistilni efekt).

S pomočjo zunanjih kondenzacijskih prenosnikov toplote, ki se namestijo na obstoječ kotel se lahko energijski izkoristek kotla poveča in sicer pri ogrevanju na zemeljski plin do 16% in pri ogrevanju na kurilno olje do 12%. Zmanjšajo se tudi izpusti CO2 za 20%, največ pa se zmanjša izpust žveplovega dioksida, kar za 80%. S tem prispevamo k čistemu okolju, poleg tega pa odpade letno čiščenje dimnika kajti, če se uporablja kondenzacijska tehnika je dimnik iz plastičnih cevi posebne kakovosti, kateri ne potrebuje čiščenja.

 

Zakaj izbrati DULC D.O.O.?

 

 

 

STOPITE V STIK Z NAMI

 

 

Telefonska št.:  

041 631 255

 

E-mail naslov:

info@dulc.si

 

V veselje nam bo sodelovati z vami.

 NOVO MESTO


« Nazaj